مدير گروه روانپزشكي دانشكده بهزيستي و توانبخشي گفت: 10 دقيقه خوابيدن در طول روز موجب افزايش قواي ذهن ميشود.
فربد فدايي در گفتوگو با فارس افزود: تغييراتي كه در زندگي افراد بروز پيدا ميكند ممكن است مشكلات بيخوابي را در افراد ايجاد كند.
وي گفت: نگراني از امتحان، مشكلات شغلي و زناشويي و گاهي مسافرت با هواپيما در مدارهاي شرقي و غربي زمين موجب به هم خوردن خواب انسان ميشود كه البته اين موارد پس از مدتي برطرف ميشود.
مدير گروه روانپزشكي دانشكده بهزيستي و توانبخشي گفت: گاهي ناراحتيهاي روحي يا بيماريهاي كه همراه با درد است موجب بيخوابي در افراد ميشود. پركاري تيروئيد، مشكلات دستگاه گوارش،افسردگي شديد، بيماريهاي اضطرابي از جمله بيماريهايي است كه با مشكلات خواب توأم است.
فدايي گفت: آپنه يا وقفه تنفسي در برخي از افراد مانع خوابيدن در شب ميشود بنابراين اين افراد روزها خواب آلوده هستند. استفاده زياد از مواد غذايي مانند چاي، قهوه يا كشيدن سيگار و مصرف غذاهاي سنگين نيز پيش از خواب ميتواند بيخوابي را به همراه آورد.
وي اضافه كرد: گاهي فرد به علت كابوسهايي كه ميبيند نميتواند به خوبي بخوابد كه معمولاً عوامل رواني موجب بروز اين قضيه ميشود حتي ممكن است كه فرد را نسبت به خوابيدن دچار وحشت كند.
مدير گروه روانپزشكي دانشكده بهزيستي و توانبخشي گفت: براي خوابيدن بايد بهداشت خواب را رعايت كرد تا شخص عادت كند كه هر شب در ساعت معيني به رختخواب رود و صبح در ساعت معين ازخواب بيدار شود.
وي گفت: در هنگام خواب اتاق بايد تاريك باشد و سر و صدا نباشد. نوشيدن يك ليوان شير نيمه گرم و گرفتن دوش آب گرم نيز پيش از خواب ميتواند سبب تسريع در خواب شود.
فدايي اضافه كرد: استفاده از داروهاي خوابآور در صورت تجويز پزشك براي مدتي كوتاه مجاز است اما حتماً قبل از مصرف اين داروها بايد با پزشك مشورت كرد.
فدايي گفت: نوجوانان احتياج به 8 ساعت خواب در شبانه روز دارند و يك فرد ميانسال 7 ساعت خواب براي او كفايت ميكند. با بالا رفتن سن نياز به خواب كمتر ميشود و معمولاً افراد سالمند با 6 ساعت خواب شبانه احساس راحتي ميكنند.
فدايي اضافه كرد: يك خواب 10 دقيقهاي در طول روز ميتواند موجب افزايش قواي ذهن و شادابي در طول روز شود.
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها : 10دقيقه خوابيدن روزانه = افزايش قواي ذهن, ,